Прокурори, полицаи, данъчни и служители на министерството на културата и

...
Прокурори, полицаи, данъчни и служители на министерството на културата и
Коментари Харесай

Прокуратурата, МВР и данъчните атакуваха телевизионни пирати

Прокурори, служители на реда, данъчни и чиновници на министерството на културата и комисията за контролиране на известията организират огромна интервенция против компании, разпространявали телевизионни стратегии. Според проверяващите излъчването е било нелегално, защото е било без единодушие.

Към момента са формирани шест следствия. Обискирани са сдружения в София, Варна, Бургас и Айтос. Установено е, че те имат голям брой актове, както и отговорности към страната за 1,7 млн. лева
" В хода на инспекцията е установено разминаване сред брой клиенти и подписани контракти с крайни консуматори, като над 30 000 е броят на клиентите на всички проверявани сдружения, които са получавали пиратирания сигнал ", оповестяват от прокуратурата.

При обиските са конфискувани документи и са открити абонатни станции и мрежи за разпространяване на сигнала, които компаниите не са заявили като собствен актив. Според прокуратурата това е правено за прикриване при възможни инспекции.

Това е поредна акция на Министерство на вътрешните работи през последните месеци против публикувани ена тв стратегии без за тях да е платено. Миналото лято ГДБОП нападна кабелни оператори в Благоевградско. Тогава доста консуматори се оплакаха, че поради изземването на техниката са останали без интернет и телевизия – услуги, за които са си платили.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха да са спирали доставките на интернет и споделиха, че акцията била против кабелни оператори, нарушаващи закона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР