Испанските прокурори започват разследване за сексуално посегателство срещу Рубиалес заради целувка

...
Прокурори от Върховния наказателен съд на Испания казват, че са
Коментари Харесай

Прокурори от Върховния наказателен съд на Испания казват, че са започнали предварително разследване за насилствената целувка на Луис Рубиалес по устните на звезда от играча на Световното първенство Джени Hermoso на основание, че може да представлява престъпление „сексуално посегателство“.

„Прокурори от Националния съд започнаха предварително разследване, за да проучат фактите, които биха могли да представляват престъпление за сексуално посегателство“, се казва в изявление на съда в понеделник, което показва, че ще даде шанс на Hermoso да заведете дело за тази цел.

След като Испания спечели Световната купа за жени в Сидни на 20 август, Рубиалес предизвика огромна реакция, след като насила целуна Хермосо по устните по време на церемонията по награждаването.

Hermoso по-късно каза, че нежеланата целувка я е накарала да се почувства „уязвима и като жертва на нападение“, с изявление в социалните медии, описвайки го като „импулсивен, мачовски акт, неуместен и с без вид съгласие от моя страна”.

Съдът заяви, че започва разследването в светлината на „недвусмисления характер“ на нейните изявления, заявявайки, че е необходимо „да се определи тяхното правно значение“.

„Предвид публичните изявления, направени от Дженифър Хермосо, сексуалният акт, на който тя е била подложена от [Луис] Рубиалес, не е бил по взаимно съгласие“, се казва в изявлението на съда.

Правните експерти също ще се свържат с играча, „за да й предложат възможността за правни действия, давайки й възможност да се свърже с прокурорите на Националния съд в рамките на 15 дни за информация относно правата й като жертва на предполагаемо сексуално посегателство … ако желае да подаде жалба“, се казваше.


 

46-годишният Рубиалес беше предизвикателен заради целувката – която също беше осъдена от съотборниците на Хермосо, няколко мъже играчи и испанското правителство.

На среща на федерацията в петък, където се очакваше да се оттегли, Рубиалес вместо това отказа да напусне, опитвайки се да защити поведението си и нарече целувката „спонтанна, взаимна, еуфорична и по взаимно съгласие“.< /p>

RFEF каза, че Рубиалес ще се защитава правно, за да докаже „пълната си невинност“.

ФИФА отстрани Рубиалес като президент на испанската футболна федерация RFEF през уикенда и той може да се сблъска с допълнителни санкции в Испания на заседанието на Националния спортен съвет (CSD) на страната в понеделник, за да обсъди разглеждането на оплакванията срещу него .


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР