Прокурорът от Международния наказателен съд Карим Хан заяви, че МНС

...
Прокурорът от Международния наказателен съд Карим Хан заяви, че МНС
Коментари Харесай

Тълпа в Русия щурмува летището в Махачкала. Какво знаем на 24-ден...

Прокурорът от Международния углавен съд Карим Хан съобщи, че МНС организира " дейни следствия " на хипотетични военни закононарушения в Израел, Газа и Западния бряг. Прокурорът добави: " Не бива да има никакви спънки за доставките на филантропична помощ за цивилното население ".

Йордания е поискала от Съединени американски щати да разположат системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да подсилят отбраната на границата ѝ на фона на повишеното напрежение в района, съобщи в неделя представител на йорданската войска. " Помолихме американската страна да помогне за укрепването на нашата отбранителна система с ракетни системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", съобщи пред държавната телевизия бригаден военачалник Мустафа Хияри, представител на йорданската войска.

Международният комитет на Червения кръст заяви, че още три камиона с помощи са минали в Газа в неделя. Камионите са допълнение към шестте камиона и екипа за военна хирургия, които бяха изпратени в Газа в петък, оповестиха от МКЧК.

В понеделник ще се организира изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , поискано от Обединените арабски емирства, защото арабският представител на съвета желае обвързваща резолюция, с която да се изиска от Израел да одобри филантропична пауза на сраженията в Газа.

Палестинската автономност няма да се върне към ръководството на Газа след спора сред Израел и Хамас без всеобхватно съглашение , което включва Западния бряг в палестинска страна, съобщи министър-председателят на автономията. Израелски цивилни и военни чиновници обявиха, че проектът им за края на войната в Газа е територията да бъде ръководена от някаква форма на временен орган, може би с присъединяване на арабски страни.

Израел привика съветския дипломат , с цел да изрази митинг против това, че предходната седмица Москва одобри делегация на Хамас след офанзивите против Израел на 7 октомври. Поканата на Хамас " изпраща обръщение, легитимиращо тероризма против израелците ", се споделя в изказване на израелското външно министерство, което цитира висшия си чиновник да споделя на дипломат Анатолий Викторов.

Тълпа в съветския най-вече мюсюлмански район Дагестан щурмува летището в Махачкала в търсене на еврейски пасажери от Израел, откакто се появиха известия, че в града идва полет от Тел Авив. Пътниците са били принудени да се укрият в самолетите или да се скрият на летището от боязън да не бъдат нападнати. Местните здравни управляващи оповестиха, че 20 души са били ранени, без да дават повече детайлности. Властите обявиха, че летището ще остане затворено до " нормализиране " на обстановката.

Джо Байдън е разговарял по телефона с Бенямин Нетаняху в неделя сутринта, оповестиха от Белия дом. " Президентът повтори, че Израел има цялостното право и отговорност да пази своите жители от тероризма и акцентира нуждата да го прави по метод, подобаващ на интернационалното филантропично право, което дава приоритет на отбраната на цивилното население ", се споделя в изказване на Белия дом.

Байдън беседва и с египетския президент Абдел Фатах ас-Сиси , заяви Белият дом. " Президентът Байдън и президентът Сиси потвърдиха уговорката си да работят дружно, с цел да основат условия за дълготраен и резистентен мир в Близкия изток, който да включва основаването на палестинска страна ", се споделя в известието.

Хиляди поданици на Газа нахлуха в складовете на Организация на обединените нации в неделя, като заграбиха брашно и други съществени артикули в символ, че са достигнали " точката на изкривяване ", обявиха от Палестинската организация за бежанците към Организация на обединените нации (UNRWA). " Това е обезпокоителен знак, че гражданският ред стартира да се разпада след три седмици война и строга блокада на Газа ", се споделя в изказване на БАПОР.

Организацията " Лекари без граници " изпрати 26 тона медицински материали със аероплан на Световната здравна организация в Египет. " Медицинските консумативи могат да покрият потребностите от 800 хирургически интервенции и са предопределени за здравните заведения в Газа в съдействие с локалните здравни управляващи ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР