Прокурорът изрази съмнение за реалната възраст на сочения за 15-годишен

...
Прокурорът изрази съмнение за реалната възраст на сочения за 15-годишен
Коментари Харесай

ДНК анализ ще установи реалната възраст на Омар Аднан

Прокурорът изрази подозрение за действителната възраст на посочения за 15-годишен причинител на тежкото закононарушение

Прокуратурата обмисля да изиска ДНК разбор, с цел да бъде открита действителната възраст на Омар, арестуван за гибелта на двама служители на реда в Бургас. Има разминаване в предоставената декларация от Държавната организация за бежанците и неговите изказвания. 

Годеницата на починалия служител на реда Йордан Илиев пристигна в съда, с цел да се срещне лице в лице с Омар Мохамед Али Аднан, управлявал рейса, поради който живота си губят младши инспекторът и сътрудника му Атанас Градев, осведоми. 

В залата прокурорът изрази подозрение за действителната възраст на посочения за 15-годишен причинител на тежкото закононарушение.

" Съгласно предоставената на съда информация, която получих малко по-рано, има известно несъгласие от данните, които са предоставени от Държавната организация за бежанците и една дата, която е посочена в цялата характеристична информация. Лично за мен на този стадий не знам дали се касае за техническа неточност или противоречие, само че това следва да бъде подробно тествано ", посочи прокурор Димитър Узунов.

" Няма различен документ, от който да се откри неговата възраст, евентуално, в случай че има такава обстановка, че той е на повече години в сравнение с е декларирал, те съзнателно го знаят това и декларират по-ниска възраст ", разяснява служебният бранител на Омар, Камен Кънев.

Обвинението ще задейства процедура за ДНК разбор, с цел да се откри действителната възраст на обвинения. Ако той е пълновръстен, наказването се трансформира фрапантно. 

Омар е упрекнат за причиняване на пътно-транспортно произшествие и съзнателно причиняване на гибел на двамата служители на реда. За това закононарушение законът планува от 15 до 20 години затвор или пожизнен без право на подмяна, само че защото роденият в Сирия юноша е малолетен, ще получи до 10 години затвор.

" Той признава, че е позволил произшествието. Твърди, че не е желал да стане така и е натискал спирачка, само че рейсът нещо му е отказал. Съжалява надлежно, в това отношение знаят какво да приказват, без някой да им дава препоръки ", показа служебният му бранител.

Свидетели обаче настояват, че преди съдбовния конфликт е ускорил, а след случая - бяга. 

" Стигнал е до някакъв магазин, където си е купил вода и е помолил продавачката да му извика такси, качил се на таксито. Казал " влак, влак " и отишъл на гарата с желание да пътува за Харманли ", разясни юрист Кънев.

Омар е изискал да бъде включен в схемата, защото му трябвали пари, с цел да помогне на околните си, които се намират в Турция. Утре Окръжният съд би трябвало да гледа ограниченията и на другите двама сирийци, упрекнати в трафик на мигранти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР