Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Дадоха Семерджиев на съд и за фалшива шофьорска книжка

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против Георги Семерджиев за прилагане . Това оповестиха от прокуратурата, през днешния ден, 20 юни, близо една година след , когато умъртви две млади дами. Още в дните след трагичния случай стана ясно, че Семерджиев няма годна шофьорска брошура, кара с подправена такава и Пътна полиция знае за това от преди месеци.

Обвинението през днешния ден е за това, че на  14 февруари, предходната година, към среднощ , на кръстовището на бул. " България " и бул. " Гоце Делчев " в гр. София, обвиненият умишлено е употребил подправеното удостоверение за ръководство на МПС , на което е бил притурен тип, че е издадено от Конфедерация Швейцария. При осъществена инспекция Семерджиев е показал пред чиновниците на Отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи неистинския документ.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 316, вр.чл.308 ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи.

" Шофьорската брошура " на Семерджиев - отпечатана с пъстър принтер на елементарна хартия

Месец преди злополуката той избягал от полицейски патрул, откакто бил хванат дрогиран

Предстои делото против Семерджиев да продължи в Софийски областен съд.

Припомняме, че. От тях най-тежкото е причиняване на тежката злополука на бул. " Черни връх " на 5 юли 2022 година

, на първа инстанция, при първичен непоколебим режим, както и да заплати 700 000 лв. кръвнина на околните на едно от починалите девойки.

Сред най-противоречивите неща по време на правосъдния развой бяха, чиято цел беше да изяснят дали Семерджиев е използвал опиати, преди да се качи зад кормилото в деня на злополуката. Едната експертиза даде позитивен резултат, а другата - негативен.
 Семерджиев отхвърля да е карал, да се е дрогирал и да има подправена брошура
Семерджиев отхвърля да е карал, да се е дрогирал и да има подправена брошура

Щял да дава колата чартърен и били на тест драйв
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР