Прокурор от Софийската градска прокуратура /СГП/ е възложил на Комисията

...
Прокурор от Софийската градска прокуратура /СГП/ е възложил на Комисията
Коментари Харесай

От КПКОНПИ ще търсят нарушения при договорите на Летище „София“

Прокурор от Софийската градска прокуратура /СГП/ е упълномощил на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /KПКОНПИ/ да ревизира налична информация , съдържаща данни за нарушавания при сключването на контракти от Летище „ София “ ЕАД.

Държавното обвиняване се е самосезирала през вчерашния ден по медийни изявления. Обект на инспекцията ще бъде активността по подписване на контракти за правни и счетоводни услуги сред Летище „ София “ ЕАД и други сдружения и разходването на обществени средства по тези контракти.

Дадени са съответни инструкции от наблюдаващия прокурор, които следва да бъдат изпълнени от КПКОНПИ, а събраните материали да бъдат докладвани в СГП за преценка дали са налице задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане .

Преди броени дни от транспортното министерство оповестиха, че ведомството е засилило По време на среща с изпълнителния шеф на компанията концесионер Хесус Кабайеро, отрасловият министър Георги Гвоздейков сподели: „ Това е стратегически за страната обект предвид на подготовката ни за влизане в Шенген и концесионерът е задължен да извърши всички условия към сигурността и граничния надзор. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР