Прокурор от Софийска районна прокуратура участва в посещение на Европейски

...
Прокурор от Софийска районна прокуратура участва в посещение на Европейски
Коментари Харесай

Прокурор от СРП участва в посещение на Европейски институции в Брюксел

Прокурор от Софийска районна прокуратура взе участие в посещаване на Европейски институции, проведено от Европейската мрежа за правосъдно образование, в гр. Брюксел, Република Белгия.

Програмата има за цел и дава опция на участниците да покачат познанията си по право на Европейски Съюз и инструментите за правосъдно съдействие, да се срещнат по-детайлно с работата на другите Европейски институции и механизма на взаимоотношение сред тях.

В рамките на визитата прокурор Росица Константинова е посетила постройката на Европейската комисия и е участвала на лекции на разнообразни тематики, измежду които механизмите за гарантиране на върховенството на закона в Европейския съюз, активността на Европейската прокуратура и процесуалните права в правосъдното произвеждане.

Участниците са посетили Европейската работа за битка с измамите (OLAF), където със чиновници на разнообразни отдели са разискали активността на службата, използваните методики на следствие, както и обектите на следствие. Посетена е била и постройката на Съвета на Европейския съюз, като участниците са участвали и на сесията на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE).

Сред посетените институции e бил и Европейският парламент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР