Прокуратурата започва масови проверки за спекула със стоки от първа

...
Прокуратурата започва масови проверки за спекула със стоки от първа
Коментари Харесай

Гешев погва спекулантите и бегълците от карантина

Прокуратурата стартира всеобщи инспекции за далавера със артикули от първа нужда при битката с ковид, разгласи основният прокурор Иван Гешев след среща с шефа на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Ще се ревизират цените на медикаменти, дезинфектанти и други артикули. Освен това засилено ще се работи и по случаи на нарушение на карантина. Гешев се разгласи и за по-сериозни ограничения за ограничение на болестта. Той даде образец със зимните курорти. В понеделник заран по предписание на прокуратурата бе спрян лифтът на Банско, а Гешев заключи, че в цяла Европа курортите са затворени.

Икономика се възвръща, здраве – не

" За всички нас би трябвало да е ясно, че стопанска система се възвръща, само че не по този начин стоят нещата с човешкия живот, тъй че би трябвало да вземем всички ограничения да запазим здравето на жителите ", съобщи Гешев. Той прикани жителите навреме да подават сигнали за далавера с цените. Те щели да се насочват към прокуратурите по места.

По мотив нарушаването на карантината той напомни, че Народното събрание незабавно е приел законови промени, съгласно които за такова закононарушение се постановат до 5 години затвор и санкция.

По-рано вътрешният министър Младен Маринов заяви, че към този момент са формирани шест такива каузи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР