Прокуратурата внесе в съда обвинението срещу мъж и жена за

...
Прокуратурата внесе в съда обвинението срещу мъж и жена за
Коментари Харесай

Обвинението за печатницата за фалшиви пари във ВТУ влезе в съда

Прокуратурата внесе в съда обвиняването против мъж и жена за закононарушения срещу паричната и кредитната система и за документно закононарушение, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвинени са 48-годишният И. Н. и 54-годишната Д. А . Според следствието обвиненият И. Н. се снабдил с голям брой листове с отпечатани на тях изображения на банкноти с евро, които не били в приключен тип, и с нарязани банкноти с изображения на 100 щатски $ , които също не били в напълно приключен тип, които обвинената Д. А. се съгласила да съхранява в дома си.

За осъществяване на активност по правене на неистинен парични знаци двамата обвинени се снабдили и с голям брой други предмети, материали и оръдия, които съхранявали в населяваните от тях жилища, както и на работното място на обвинения И. Н. в гр. София.

Чрез машина за топъл щемпел, закупена през 2020 година, обвинената Д. А. неведнъж правила орелефяване на голям брой банкноти от по 100 щатски $ , които обвиненият И. Н. донесъл в дома ѝ. По този метод парите имали приключена форма.
 Фалшиви пари от печатницата към ВУЗ-а били пуснати към този момент в оборот
Фалшиви пари от печатницата към ВУЗ-а били пуснати към този момент в оборот

Експертиза на Българска народна банка споделя, че банкнотите са по-скоро подправени пари, а не реквизитни

На И. Н. и Д. А. е повдигнато обвиняване за това, че от неустановена дата до 15 март 2021 година на разнообразни места в гр. София в съучастничество като съизвършители държали подправени 18 171 броя банкноти с номинална стойност на всяка банкнота 100 щатски $ . Другото обвиняване е за това, че от неустановена дата до 15 март 2021 година на разнообразни места в гр. София в съучастничество като съизвършители пазили и укривали предмети, материали и оръдия, за които знаели, че са предопределени за правене на неистинен парични знаци - банкноти с курс в страната и чужбина и пощенски марки.

Те са отпечатани на офсет заготовки за направа на неистинен парични знаци с номинал 100 щ.д. в друга степен на комплектност, заготовки за банкноти с номинал 100 евро, материали от предпечатна подготовка, печатни форми, печатни форми за висок щемпел, лепила и други материали, механически средства в това число преса за термопечат.

На Д. А. е повдигнато обвиняване и за това, че от неустановена дата до 15 март 2021 година в гр. София изготвила подправени 18 171 броя банкноти с номинална стойност всяка банкнота 100 щатски $ а, с курс в страната и в чужбина.

Тя е упрекната и за това, че от неустановена дата до 15 март 2021 година на разнообразни места в гр. София, в съучастничество като съучастник с И. Н. държали подправени пари в огромни количества, а точно 18 171 броя банкноти с номинална стойност на всяка банкнота 100 щатски $. Тя държала и укривала предмети, материали и оръдия, за които знаела, че са предопределени за сформиране на неистинен български дипломатически паспорт.

И двамата обвинени са български жители, със приблизително обучение, неосъждани .

Обвиняемият И. Н. е с мярка за неотклонение задържане под стража, а обвинената Д. А. е с мярка за неотклонение подписка. Предстои насрочване на разпоредително съвещание от Софийски градски съд.

Припомняме, на 16 март на брифинг бе обявено за на територията на висше образователно заведение в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР