Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Д.А.

...
Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Д.А.
Коментари Харесай

Мъж е задържан за незаконно превеждане на малолетен сирийски гражданин през Капитан Андреево

Прокуратурата в Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Д.А. (52 г.) за нелегално превеждане през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " на невръстен сирийски жител, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. Случаят е от 4 май.

Тогава за влизане от Турция в посока България дошъл лек автомобил с български регистрационен номер, ръководен от Д.А. При осъществена инспекция в лекия автомобил на задната седалка, на която имало сложени пакети с тоалетна хартия, чиновник на ГПУ-Свиленград открил, че се намира укрито момче, без паспорт и без позволение за влизане в страната. Детето е на 13 година, жител на Сирия.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа. Бързото произвеждане Свиленград е завършило единствено три дни след осъществяване на закононарушението и е импортирано в съда, допълват от прокуратурата.

Предишният сходен случая на " Капитан Андреево " бе на първи юли 2023 година. Тогава мъж и жена бяха упрекнати за трафик на двама малолетни сирийци. Децата бяха открити в особено направен тайник в долната част на лек автомобил.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР