Прокуратурата в Стара Загора обединява разследванията и двете досъдебни производства

...
Прокуратурата в Стара Загора обединява разследванията и двете досъдебни производства
Коментари Харесай

Смразяващи подробности за Дебора и касапина

Прокуратурата в Стара Загора сплотява следствията и двете досъдебни производства по случая " Дебора ". Предстои на Георги Георгиев да бъдат повдигнати нови обвинявания.

Това се случва след осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, на потърпевшата, спомагателна съдебномедицинска документи, техническа, петорна съдебно-медицинска експертиза.
-->
Новите квалификации са за три закононарушения. Според обвиняването те са осъществени с особена свирепост и по изключително непосилен метод. Мъжът е предизвикал на потърпевшата двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, както и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и други елементи на тялото. Третото ново обвиняване против Георгиев е за насила - за това, че след удар с пестник, наложително е остригал косата на жертвата.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

„ Наблюдаващите прокурори са анализирали цялата документи. На базата на това, следва да бъде разпитано обвиненото лице още веднъж, с цел да дава отговор по три съзнателно осъществени закононарушения ”, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Десислава Калайджиева. 

Наказанието, което се планува по първото обвиняване - закани за ликвидиране, е до 6 години затвор, за насила - още веднъж до 6 години затвор и за двустепенна междинна телесна щета - от 2 до 10 години „ отнемане от независимост ”.

“Подадохме искане да бъде заменено мястото на разглеждане на делото. Тоест досъдебното произвеждане да се води в различен правосъден регион. Защото виждате какво се случва. Всеки един прокурор, който дръзна да си изрази мнението, друго от това, което желае той бива или отстраняван, или му е желана оставката, или против него се образуват досъдебни производства и по този метод всички прокурори в Стара Загора работят под боязън ”, съобщи юристът на Георги Георгиев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР