Прокуратурата в Северна Ирландия повдигна обвинения срещу седем души, опитали

...
Прокуратурата в Северна Ирландия повдигна обвинения срещу седем души, опитали
Коментари Харесай

Седем души са обвинени в опит за убийство на старши детектив в Северна Ирландия

Прокуратурата в Северна Ирландия повдигна обвинявания против седем души, пробвали се да убият служител на реда, съобщи ДПА.

Джон Колдуел, който е основен контрольор от полицейската работа на Северна Ирландия, беше прострелян няколко пъти пред състезателен комплекс в град Омаа в окръг Тайрон на 22 февруари.

Той е бил треньор на юношески футболен тим, като сега на нападението е бил дружно със сина си.

Снощи полицията заяви, че против седем мъже са били повдигнати обвинявания в опит за ликвидиране. Трима от тях са упрекнати и в подготовка на терористични актове. Повдигнати са и две обвинявания за участие в неразрешената Ирландска републиканска войска (ИРА).

Утре всички те ще бъдат изслушани в съда посредством видеовръзка.

Отговорност за нападението пое Групировката Нова ИРА, а проверяващите ревизират дали дисидентската републиканска организация няма съучастници измежду престъпните банди.
Полицията прикани всеки, който има информация за колите, с които са се придвижвали причинителите, да се обърне към силите на реда.

Благотворителната организация " Краймстопърс " разгласи премия от 150 000 английски лири (185 190 долара) за информация, която ще помогне за осъждането на нападателите.
Колдуел прекара няколко седмици в болница , възстановявайки се от голям брой огнестрелни рани. По-рано тази седмица той участва на градинско празненство в замъка Хилсбъро и се срещна с английския крал на частна визита.

Това е първата обществена изява на основния контрольор след покушението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР