Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишен

...
Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишен
Коментари Харесай

Предават на съд мъж за опит за контрабанда на златни накити за 78 267 лв. през летище Пловдив

Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт с непосредствено 33-годишен мъж, оповестиха от обвиняването.

Той е предаден на съд за това, че на 28 февруари 2022  година през Митнически пункт „ Летище Пловдив “, е направил опит да придвижи през границата на страната – от България към Англия и Северна Ирландия златни украшения на стойност 78 267 лв..

Мъжът е трябвало да пътува до Лондон. При осъществената инспекция от митническите чиновници, било открито, че той носел в багажа си книжен плик, а в него имало недекларирани 869 грама златни украшения - 22 медальона, 22 златни гривни, 51 златни пръстена, 67 броя златни обеци, 13 златни синджира, един чифт сребърни обеци  и други.

Пред митническите чиновници той декларирал, че бил приготвил златните украшения за „ женитба, която да прави в Лондон “.  По делото е била назначена и направена оценъчна експертиза, съгласно чието умозаключение изделията са от 14-каратово злато, нови и в подготвен тип за комерсиална продажба.

Спрямо обвинения него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Предстои Окръжен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР