Прокуратурата в Ню Мексико, САЩ, съобщи, че оттегля обвиненията срещу

...
Прокуратурата в Ню Мексико, САЩ, съобщи, че оттегля обвиненията срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата в САЩ оттегли обвиненията срещу Алек Болдуин за непредумишлено убийство

Прокуратурата в Ню Мексико, Съединени американски щати, заяви, че отдръпва обвиняванията против артиста Алек Болдуин за стрелбата по операторката Халина Хътчинс , която на уестърна " Ръжда ".

На 65-годишния притежател на премията " Еми " бяха повдигнати две обвинявания в непредумишлено ликвидиране за случая, при който по време на фотосите през октомври 2021 година Хътчинс беше убита от патрон, изстрелян от реквизитен револвер Colt.45 , употребен от него. При стрелбата режисьорът Джоел Соуза беше ранен.

Актьорът беше упрекнат, че е показал " неразумно " неуважение към сигурността при гибелта на Хътчинс.

Развитието идва по-малко от две седмици преди началото на правосъдния развой и то не е дефинитивно.

В изказване, оповестено от специфичните прокурори на Ню Мексико Кари Мориси и Джейсън Луис, се споделя, че " през последните няколко дни... бяха разкрити нови обстоятелства " по случая, които изискват в допълнение следствие.

Според " Лос Анджелис Таймс " прокурорите неотдавна са научили, че револверът е бил модифициран с нов спусък по метод, който би могъл да усили вероятността от погрешен изстрел.

„ Това решение не освобождава господин Болдуин от виновност и обвиняванията могат да бъдат повдигнати още веднъж “, се споделя още в изказването.

Адвокат на Болдуин обаче приветства хода на прокурорите.

„ Доволни сме от решението и насърчаваме вярното следствие на обстоятелствата и събитията към този драматичен случай “, сподели Люк Никас пред BBC.

Самият Болдуин не се признава за отговорен и твърди, че револверът е гръмнал инцидентно. Той неведнъж е казвал, че членовете на екипа са го уведомили, че не е зареден. Използван бил изразът " хладно оръжие " - термин от сектора, който значи, че револверът или не е зареден, или има халосни патрони. Разследващите не са съумели да открият по какъв начин същинските патрони са попаднали на снимачната площадка.

Болдуин даже настояваше, че не е натискал спусъка, само че отчет на ФБР по-късно заключи, че няма по какъв начин да е стреляно, без той да е бил пернат.

Той се съгласи с изискванията на съда да употребява оръжие и да използва алкохол.

Оръжейникът на кино лентата, Хана Гутиерес-Рийд , също е изправена пред две обвинявания за непредумишлено ликвидиране. В изказването на спецпрокурорите се споделя, че те остават непроменени. Нейният юрист сподели пред BBC News, че чака „ в края на този развой Хана също да бъде оневинена “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР