Прокуратурата в Катания, поиска срещу бившият вътрешен министър на Италия

...
Прокуратурата в Катания, поиска срещу бившият вътрешен министър на Италия
Коментари Харесай

Прокуратурата в Катания поиска да не се провежда процес срещу Салвини

Прокуратурата в Катания, изиска против някогашният вътрешен министър на Италия Матео Салвини да не се организира правосъден развой. Той е упрекнат в похищение поради закъснение на приемането на 131 мигранти на италианска земя от кораба " Грегорети " през юли 2019-а.

На предварителното правосъдно чуване в Катания, на което участва и Матео Салвини, прокурорът Андреа Бономо сподели, че някогашният министър не е нарушил нито една от интернационалните конвенции,  съответните решения са били съгласувани с държавното управление и в неговата позиция не може да се приказва за похищение и закононарушение и изиска да не се организира правосъден развой.

Противоположна е позицията на гражданските ищци, представляващи имигрантите избавени от кораба на италианската брегова защита. 

Окончателното решение дали ще има или не правосъден развой в против Салвини, за чието вероятно осъществяване Парламента е дал своето единодушие, ще бъде произнесено на 14-и май от съдията по предварителното чуване Нунцио Сарпиенто.

На 17 април, в Палермо ще стане ясно дали ще има правосъден развой против Салвини по отношение на кораба „ Опен Армс ” избавил 163 –а имигранти. В случая, против него прокуратурата изиска провеждането на правосъден развой с обвиняване за похищение на хора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР