Прокуратурата в Бургас се самосезира, а земеделският министър е разпоредил

...
Прокуратурата в Бургас се самосезира, а земеделският министър е разпоредил
Коментари Харесай

Прокуратурата в Бургас се самосезира за незаконна сеч в Странджа

Прокуратурата в Бургас се самосезира, а земеделският министър е разпоредил инспекция за противозаконна горска сеч в Странджа над Лозенец и Царево, съобщи Българска национална телевизия.

Уточнява се, че прокуратурата ще разпореди съответни дейности на Министерство на вътрешните работи за осъществяването на инспекция. Подадени са и сигнали за сеч в гората над Фазаново.

" В Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас постъпват сигнали за противозаконна сеч, като за 2022 и 2023 година такива сигнали са постъпвали главно за общините Малко Търново и Средец, като Царево не влиза в тази група. За община Царево за 2022 и 2023 година нямаме нито един получен сигнал в ОДМВР Бургас за противозаконна сеч. Проверките са както за противозаконен транспорт на дърва, по този начин и за извличане на дървесина. " - съобщи старши комисар Емил Павлов, шеф на ОДМВР-Бургас.

Вече има открити нарушавания и са формирани досъдебни производства.

По предписание на земеделския министър се открива какви количества дървесина е позволено да се секат в региона и какъв брой са отсечени, както и дали са спазени всички правила.

„ В момента тече инспекция за изсичането на тази гора, само че нали никой не счита, че тази гора е повода за наводненията в тези четири страни по едно и също време. Така че инспекция се прави чакаме резултатите от инспекцията, само че моето непретенциозно мнение е че няма по какъв начин изсичането само и единствено на гората в Странджа да аргументи тази буря, тази покруса за толкоз доста хора. " – разяснява министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР