Прокуратурата в Благоевград разследва схема за получаване на кредити в

...
Прокуратурата в Благоевград разследва схема за получаване на кредити в
Коментари Харесай

Разследват схема за кредити, отпуснати с фалшиви данни, в Благоевград - Темида

Прокуратурата в Благоевград проверява скица за приемане на заеми в огромни размери посредством показване на подправени данни и за пране на пари .

Засега е открито, че в интервала от февруари 2018 година до юли 2022 година в града и региона по този метод са били получени солидни заеми от банки и небанкови финансови институции.

За задачата са набирани огромен брой малоимотни най-вече от с. Микрево, община Струмяни, и назначението им фиктивно за избран интервал на непрекъснати трудови контракти с високи заплати. По този метод се създавала привидна материална обезпеченост за кандидатстване за разпределяне на заеми.

Мнимите чиновници били съзнателно склонявани и подпомагани посредством препоръки, уточнения и набиране на нужните документи за приемане на заеми сред 15 000 лева и 18 000 лева От присъединяване в схемата те получавали половината от сумата, оповестяват от прокуратурата.

След приемането на парите погасителните вноски не се внасяли и заемите ставали необслужваеми, което водело до утежняване на финансовата адекватност на съответната банка.

Общият размер на получените суми вследствие на измамата е към 972 000 лева

Като обвинен е притеглен 47-годишен мъж за подбудителство и съзнателно улеснение на кредитоискатели за приемане на заеми посредством показване на подправени данни. В резултат на порочната скица мъжът е получил към 486 000 лева Той е арестуван за 72 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР