Прокуратурата ще търси наказателна отговорност за престъпления на етническа основа.

...
Прокуратурата ще търси наказателна отговорност за престъпления на етническа основа.
Коментари Харесай

Заради Газа: Прокуратурата напомни, че речта на омразата се наказва със затвор

Прокуратурата ще търси наказателна отговорност за закононарушения на етническа основа. Почти седмица след ескалацията на спора сред Хамас и Израел в обществените мрежи зачестяват апелите за радикални дейности . Речта на омразата е подбудена и от религиозни подбуди, включително коренен ислям, припомнят в известие от държавното обвиняване.

Прокуратурата се обръща и към Министерство на вътрешните работи. Държавното обвиняване приканва силовото министерство да не позволява провеждането на всеобщи мероприятия - манифестации и митинги, които могат да се окажат мотив за радикални апели за принуждение и поле за оправдаване на военни закононарушения.

Отговорност на причинителите на сходни закононарушения може да се търси по членовете за проповядване на ненавист на религиозна основа и агитация за война. Наказателният кодекс планува и затвор. В първия случай наказването е от пет до 10 хиляди лв. санкция или до четири години затвор. За военно пропагандиране човек може да получи до осем години отнемане от независимост.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР