Прокуратурата ще проверява изводите за контрабанда на цигари в доклад

...
Прокуратурата ще проверява изводите за контрабанда на цигари в доклад
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява турския доклад за Булгартабак

Прокуратурата ще ревизира изводите за контрабанда на цигари в отчет на турските служби, подаден в " Интерпол ".

Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров през днешния ден.

Той добави, че документът към този момент е в прокуратурата, където са се срещнали с него и са разпоредили инспекцията. По нея ще бъде изискана информация от всички български служби, както и от митниците. Ще се съпоставят количествата създадени и изнесени цигари, оповестява в. " Сега ".

Цацаров съобщи още, че ще се желае и информация от " Интерпол " за това кой е подал отчета, защото в документите, с които разполага прокуратурата, няма посочен създател, нито лого на изготвилата го работа.

Докладът беше пратен в прокуратурата, откакто управлението на Министерство на вътрешните работи го изиска. Това пък стана след медиен напън и откакто в началото без да са го чели министърът на вътрешните работи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи отричаха в отчета да се приказва за контрабанда на цигари, създадени в Булгартабак.

" При мен го няма отчета. Доколкото знам, там на никое място не се загатва " Булгартабак ", вие що говорите за " Булгартабак ", не знам. Но като пристигна отчетът, ще го забележим ", изясни тогава пред публицисти министър Валентин Радев, като добави, че документът е изпратен в прокуратурата за мнение. Както се оказва, това въобще не се е случило, тъй като прокуратурата не разполага с отчета.

Тогава в отговор Сотир Цацаров изясни, че до формалното условие на документа се стигнало след преписка сред Министерство на вътрешните работи и Върховната касационна прокуратура (ВКП).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР