Прокуратурата публикува нова порция сканирани чатове от телефона на бизнесмена

...
Прокуратурата публикува нова порция сканирани чатове от телефона на бизнесмена
Коментари Харесай

Бобоков показа sms-и до Борисов, прокуратурата отговори с нова серия чатове

Прокуратурата разгласява нова порция сканирани чатове от телефона на предприемача Пламен Бобоков малко откакто той сподели в ефира на bTV тази заран sms преписка, за която твърди, че е с премиера Борисов. В показаните от Бобоков разпечатки той желае среща с лице, което назовава " Бос ". Бизнесменът на няколко пъти посочи, че под " необут " има поради Бойко Борисов. В показаната преписка самият Бобоков показва, че желае среща по случая с либийския танкер " Бард ", поради който България беше упрекната в пиратство.  Бобоков съобщи още, че поисканата от него намира се е състояла и министър председателят е разпоредил по-късно да се свърши каквото би трябвало. Той заявява още, че няма телефона на другия " необут " на страната.

В отговор спецпрокуратурата извади разпечатки от известие, изпратено в края на  края на предишния септември до консуматор, записан като " Prezident - Rumen Radev ". От спецобвинението прецизират, че популяризират следващото доказателство по следствието за търговия с въздействие поради множеството запитвания от медии, високия публичен интерес и за показване на обективната истина. 

От спецобвинението обръщат внимание, че това е част от текстова връзка сред Бобоков и " евентуално лице с имунитет ". Тя се съдържа в експертиза на мобилен телефон, употребен от притежателя на " Приста ойл ". 

Прокуратурата показва, че на 29.09.2019 година в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev известие с текст:  " Привет от Монровия! Сенатът гласоподава през вчерашния ден нашата концесия и Приста Порт е към този момент формален концесионер на пристанище Бюканън в идващите 25 години!......Президент Джордж Уеа доста би се радвал да се види и запознае с теб! Ето за какво е належащо и съществено назначение на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на идния голям форум в Ню Йорк и големи благодарности за поддръжката! Пратил съм координатите, в случай че има потребност от нещо съм на линия 24/7! ".

Към информацията на уеб страницата на Спецпрокуратурата са приложени три обособени файла с разпечатки, измежду които има и подобен с получател Desi Radeva

По създание обвиненият е признал едно нещо: че съществува задкулисие и той взе участие в него, че има някаква паралелна страна, което в действителност прокуратурата желае да приключи ”, разяснява в това време основният прокурор Иван Гешев.

„ Който натрупа познания, натрупа и тъга ”. Откакто съм основен прокурор, съм натрупал доста познания и доста тъга. Трябва да разберем, че до момента в който не се прекъсне връзката сред олигарси, подсъдими, медии и политически партии, ние няма да живеем добре. Те крадат вашите пари най-вероятно… Трябва да прекратим и това хора със стотици милиони да си купуват медии, политици, партии и какво ли още не ”, съобщи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР