Прокуратурата протестира решението на Софийски градски съд, който допусна партия

...
Прокуратурата протестира решението на Софийски градски съд, който допусна партия
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира решението на съда да регистрира партията на Васил Божков

Прокуратурата стачкува решението на Софийски градски съд, който позволи партия " Българско лято ", обвързвана с обвинения предприемач Васил Божков, да бъде записана, заяви Българска телеграфна агенция.

Мотивите на държавното обвиняване, с които делото отива във Върховния съд, са съвсем същите, като тези изложени и в правосъдната зала - в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, нужна е и експертиза, която да откри дали в действителност е била извършена телеконферентна връзка за основаване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на " Българско лято " има прилики с изображение на марка енергийни питиета, както и с емблемата на Български монетен двор, настояват от прокуратурата в митинга на правосъдното решение, което беше на взето на 5 февруари, въпреки и от втория път.

 Снимка: Официален профил във Фейсбук на Васил Божков

Партиите, които желаят да вземат участие в идните на 4 април парламентарни избори, имат период да подадат документи в ЦИК до 17 февруари. Това значи, че в случай че Върховен касационен съд не се произнесе по проблема преди тази дата, партията на Божков няма да има опция да взе участие във вота, прецизира " Свободна Европа ".

Самият Божков разяснява в профила си във Facebook от Дубай:

" Днес прокуратурата апелира решението на съда за регистрация на Българско лято.

Това бе следващият опит на да ни спрат от присъединяване в. Нищо ненадейно.

Ще участваме на изборите с мандатоносител.

".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР