Прокуратурата приключи разследването по случая с 18-годишната Дебора Михайлова, съобщи

...
Прокуратурата приключи разследването по случая с 18-годишната Дебора Михайлова, съобщи
Коментари Харесай

Прокуратурата приключи разследването по случая с Дебора от Стара Загора

Прокуратурата завърши следствието по случая с 18-годишната Дебора Михайлова, заяви пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

" Считаме, че сме събрали и ревизирали нужните доказателства, с цел да потвърдим виновността на лицето ", изясни Димитрова и уточни, че следва внасяне на обвинителен акт в съда. Тя добави, че е почнало предявяване на материалите по делото на бранителите и се чака то да завърши другата седмица. По време на следствието са разпитани голям брой очевидци, направени са експертизи, следствен опит, претърсвания и огледи.

Георги Георгиев е обвинен за нападението на Дебора. Преди дни Районният съд на Стара Загора отхвърли да промени мярката му за неотклонение и го остави за непрекъснато в ареста.

Прокурор Димитрова уточни още, че закононарушението против Дебора е било преднамерено и е имало предварителна подготовка, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя изясни, че не са открити биологични следи на местопроизшествието от обвинения Георгиев, само че са събрани задоволително доказателства за образуване на извода, че той е причинител.

Според проверяващите претекстът за нападението е ревнивост. От април до юни т.г. е имало шест пъти закани от негова страна към момичето. Прокурор Димитрова сподели, че обвиняванията против Георгиев са за закана за ликвидиране и насила, както и причиняване на две междинни телесни повреди.

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на „ лека телесна щета ". На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка „ задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане - за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето провокира митинги в цялата страна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР