Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край

...
Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора, предизвикал снощната катастрофа на Околовръстното в София

Прокуратурата повдигна обвиняване на водача, който аргументи тежката злополука край мола на столичното " Околовръстно шосе ".

Автомобилите са се движили в посока от " Студентски град " към квартал " Младост ". Шофьорът провокирал злополуката е на 39-годишен български жител. Той е управлявал " Порше Панамера " с висока скорост, която обаче сега не може да бъде посочена с акуратност. Това ще се обясни от авто-техническата експертиза, разгласи представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

" Шофьорът удря автомобила пред него, който идва от локалното платно. От удара " Форд " -а се обръща по таван и умира 64-годишен френски жител. Ранена е 62-годишната му спътничка, която също е с френско поданство. Тя е в " Окръжна болница ", където лекарите се борят за живота й. Шофьорът на ударената кола е българин, който също е потърпевш ", добави Петрова.

Водачът на " Поршето " е дал кръвна проба във ВМА, която още не е подготвена. Първоначално той е отказал  на място да бъде тестван за алкохол и опиати.

Налице са задоволително доказателства, заради което е повдигнато обвиняване на причинителя поради ПТП-то и шофиране при несъобрязяване на пътните условия и ненамаляване на скоростта при зародила заплаха на пътя. В резултат на това причиняването на междинна щета на лидера на потърпевшия автомобил, междинна телесна щета на френската гражданка и настъпилата гибел на единия от пътуващите в лекия автомобил ", заяви дежурния прокурор Сабина Христова.



Обвиненият водач е арестуван с прокурорска заповед за 72-часа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР