Прокуратурата поиска постоянен арест за шестима от общо 7 задържани

...
Прокуратурата поиска постоянен арест за шестима от общо 7 задържани
Коментари Харесай

Акцията в онкоболници: Обвиняеми изнасяли лекарства, на пациентите вливали други

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за шестима от общо 7 арестувани при акцията против незаконната скица с онколекарства. За един от обвинените държавното обвиняване упорства да остане под домакински арест. В петък двама лекари и още петима души бяха задържани по съмнение за противозаконна търговия с медикаменти за онкоболни пациенти.

Единият от арестуваните е шефът на столичната хематология " Йоан Павел ". Арестуван е и фармацевт от онкодиспансера " Свети Мина " в Благоевград. Белезници щракнаха на ръцете и на ръководителя на незаконната група. За него се знае, че не е доктор и е намирал медиаторите, които да реализират връзка с медицинските служащи в тези лечебни заведения. 

Според прокуратурата медикаменти за онкоболни, закупени от Здравната каса, са излизали от двете лечебни заведения и посредством експортьор са стигали най-вероятно до страни от Европейския съюз. Там били продавани законно на доста по-високи цени.

Другата скица била да се подменят медикаментите преди да бъдат вливани на пациентите. Смяната ставала посредством ангажименти и съществени парични хонорари за " услугите ". Предстои да се проучва наличието и химичният състав на подменяните медикаменти.

От онкодиспансера в Пловдив опровергаха пред NOVA информацията, че са били измежду проверяваните лечебни заведения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР