Прокуратурата отговори на правосъдния министър Надежда Йорданова, след като бе

...
Прокуратурата отговори на правосъдния министър Надежда Йорданова, след като бе
Коментари Харесай

Прокурори за исканата оставка на Гешев: Неправомерен политически натиск

Прокуратурата отговори на правосъдния министър Надежда Йорданова, откакто бе импортиран преди минути за разглеждане от пленума на Висшия правосъден съвет предложение за освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев.

" Свидетели сме на следващото безпричинно искане, ориентирано персонално против основния прокурор, чието разглеждане е от компетентността на Пленума на Висшия правосъден съвет.
Фактът, че и това искане се базира на погрешни изказвания, медийни внушения и фабрикувани сигнали, събирани дълготрайно време в Министерство на правораздаването, сочи единствено и само за непозволен политически напън върху прокуратурата, преследващ нелегитимни цели.
От публикуваното прессъобщение на Министерство на правораздаването e видно, че в политическото му управление е налице надълбоко непознаване на Конституцията на Република България и Закона за правосъдната власт, респективно регламентираните в тях пълномощия на основния прокурор.
Прокуратурата е уверена, че в хода на общественото разискване ще стане изцяло ясна и цялостната правна неплатежоспособност на импортираното от политика госпожа Йорданова искане във Висш съдебен съвет ", споделят от прокуратурата.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР