Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на

...
Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разпитва журналисти по проверката на предоставените от Кирил Петков медийни публикации

Прокуратурата няма да снема сведения от публицисти в хода на инспекцията на предоставените от премиера медийни изявления за лица, евентуално направили закононарушения от общ темперамент. Това излиза наяве от прессъобщение на държавното обвиняване в отговор на многочислени медийни запитвания.

" В хода на осъществявана от Върховната касационна прокуратура инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт по отношение на предоставените от министър-председателя медийни изявления, свързани с 19 лица, за които твърди, че евентуално са направили престъпни и стопански закононарушения, на 10 февруари наблюдаващите прокурори изпратиха претенции до Министерство на вътрешните работи, с оглед приемане на цялостната информация за лицата. Искането е и за това дали и какви дейности правоохранителните органи са предприемали според своите пълномощия ", изясняват от прокуратурата.

Припомняме, че на 9 февруари министър председателят Кирил Петков отиде във Върховната касационна прокуратура на разпит със лист с 19 имена. Той беше свикан да повтори пред проверяващите имената, които е загатнал по време на срещата си с основния прокурор Иван Гешев в петък, за които съгласно министър-председателя се знае, че са направили закононарушения, само че прокуратурата не ги проверява. Екипът му е събрал информация за хора, част от общественото пространство през последните години. На излизане от ВКП Петков изясни, че не приема разпита като напън, а за непотребен пиар.

Премиерът и началникът на кабинета му Лена Бориславова бяха призовани да дадат детайлности за лица, които са в основата на икономическата и престъпната престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност от прокуратурата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР