Прокуратурата извършва проверка по изказвания на Ивайло Мирчев за руско

...
Прокуратурата извършва проверка по изказвания на Ивайло Мирчев за руско
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява изказвания на Ивайло Мирчев за руско влияние в българските спецслужби

Прокуратурата прави инспекция по изявления на Ивайло Мирчев за съветско въздействие в българските спецслужби, заяви " Демократична България ".

Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП), по предписание на Софийската градска прокуратура, е образувала инспекция по медийни изявления през юли на тогавашния народен представител от Мирчев за съветско въздействие върху българските спецслужби. Той е притеглен като очевидец и през днешния ден сутринта за към половин час му бяха снети сведения в ГДБОП, описват от Демократична България.

Предоставил е на проверяващите и експертен отчет за съветското въздействие в България и Източна Европа, като се надявал прокуратурата на Иван Гешев също да се запознае с него, допълват. 

" В сведенията, които ми бяха снети, описах същото, което настоявам през последните месеци – има съществени индикации, че част от българските служби, вместо да работят за националния интерес, работят за увеличение на съветското въздействие в страната ", сподели Мирчев на излизане от ГДБОП. 

" Надявам се, че ще бъдат взети съответните ограничения, с цел да може българските служби да работят за ползите на страната. Това е нашата работа като политици – да пазиме публичния интерес ", добави Ивайло Мирчев, който е лидер на листите на ДБ в Бургас и в Разград за изборите на 2 октомври.

В изявление по Българска национална телевизия през юли 2022 година Ивайло Мирчев разгласи, че българските служби са пробити и уточни като най-проблематични Държавна организация " Разузнаване " и Военното разузнаване.

" Руското разузнаване, без значение дали е съветското - разузнаване, което не работи за българския интерес, непознати сили са стигнали до върховете на страната. Има подвластни хора във върховете на страната. Въобще не имам предвид президента. Хора, от които зависят доста неща в страната, са подвластни и са били в контакт с тези служби ", сподели тогва Мирчев.

След разпита си той разгласява във фейсбук профила си и мнение, в което освен не се отмята от думите си, само че и ги затвърждава. 

" Когато наши разузнавачи работят, без значение против възнаграждение или по убеждения, за неприятеля, то те са предатели. Това е годно за всички времена и страни. Ние за жалост имахме такива разкрити случаи. Колко ли са неразкритите? ", показва Мирчев.

И добавя:

" Руският публицист Антон Чехов: " Руснак в чужбина в случай че не е разузнавач, значи е простак:, а Джон льо Каре споделя, че шпионите шпионират, тъй като имат такава опция. Очевидно в България за съветските шпиони тази опция е забележителна. "
 

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР