Прокуратурата извърши обиск в офиса на фирма Смарт Системс 2010,

...
Прокуратурата извърши обиск в офиса на фирма Смарт Системс 2010,
Коментари Харесай

Претърсиха офиса на фирмата, внедрила системата за разпределение на дела

Прокуратурата извърши обиск в офиса на компания " Смарт Системс 2010 ", внедрила през 2015 година системата за инцидентно систематизиране на делата, съобщи кореспондент на БГНЕС.
По информация на Българска национална телевизия е конфискувана компютърната настройка, на която е направена самата система преди да бъде внедрена. Издирват се и тези, на които тя е била поддържана през тези пет години. Предстои да се направи разбор и експертиза.

Води се следствие по подозрението, че системата може да бъде манипулирана. Одитен отчет откри още недостатъци, 11 от които висококритични. Стана ясно да вземем за пример, че към системата могат да бъдат присъединявани без оторизация нови устройства за достъп, че може съдии от други съдилища да разпределят каузи към съдилища, към които не принадлежат.

След отчетът Висш съдебен съвет взе решение да приключи контракта си със " Смарт Системс 2010 " и за направата на нова система за систематизиране на делата. След сигнал от магистратите, стартира и следствието на случая.
До момента по случая показания са дали някогашният правосъден министър Христо Иванов и IT специалистът Васил Величков, изиграли основна роля в края на 2014 година по промяната система за инцидентно систематизиране на делата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР