Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по обществен ред и

...
Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по обществен ред и
Коментари Харесай

Гешев предлага да има Национално междуведомствено звено за изборите

Прокуратурата изпрати писмо до служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев, в което предлага да бъде основано Национално междуведомствено звено по отношение на идните избори на 2 октомври.

Това оповестиха от прокуратурата, предава Българска телеграфна агенция.

Създаването на звеното цели да се усъвършенства взаимоотношението и координацията сред институциите за законосъобразно осъществяване на изборите и за гарантиране на политическите права на жителите. През годините работата му е посочила положителни резултати и практики, които са в полза на българските жители, показват от държавното обвиняване.

Обхватът на действието на звеното по традиция е от деня на разкриване на предизборната акция до 30 дни след оповестяване на формалните резултати от изборите от ЦИК.

В навечерието на идните парламентарни избори е от извънредно значение да бъде обезпечена честността и прозрачността на изборния развой. Затова способените институции, според законовите им пълномощия, следва да положат оптимални старания за отбрана на политическите права на българските жители, аргументират се от държавното обвиняване.
ТЕМА преди 11 часа 2776 преди 15 часа 1715 преди 19 часа 2288
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР