Прокуратурата иска 20 г. затвор за обвиняемите по делото Иванчева“,

...
Прокуратурата иска 20 г. затвор за обвиняемите по делото Иванчева“,
Коментари Харесай

Прокуратурата иска 20 г. затвор за обвиняемите по делото „Иванчева“, присъдата ясна до дни

Прокуратурата желае 20 година затвор за обвинените по делото „ Иванчева “, присъдата ясна до дни (ОБЗОР) По 20 години затвор за всеки от тримата обвинени по делото „ Иванчева ” изиска прокуратурата. Това стана ясно на днешното съвещание по делото за рушвет, което върви към край на първа инстанция.
 
Според прокурорите действието, в което са упрекнати Десислава Иванчева , Биляна Петрова и Петко Дюлгеров , се отличавало с извънредно висока степен на социална заплаха и висока нелегалност, а нанесените вреди били в изключително огромни размери. Тримата са упрекнати за това, че поискали 500 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин , с цел да се придвижи преписката му за градеж в „ Младост ”.

 Десислава Иванчева БГНЕС
Близо четири часа продължиха прокурорските пледоарии на днешното правосъдно съвещание. Прокуратурата изиска присъда от по 20, вместо оптимално плануваните в тази ситуация 30 години затвор за тримата обвинени. Прокурорите желаеха и налагане на оптималната санкция от 30 000 лв. на Дюлгеров, Иванчева и Петрова, лишаване на цялото им имущество и възбрана на двете дами да заемат социална или държавна служба. Това обявиха пред публицисти след съвещанието – двама от прокурорите Илиян Рангелов и Георги Николов.
 
Преди дни държавното обвиняване остана без част от главните показания, на които разчиташе, откакто Петко Дюлгеров се отхвърли от всичко, което е споделил в началото пред проверяващите и съобщи, че показанията му са дадени под напън от страна на чиновници на КПКОНПИ . Днес прокуратурата изиска от съда все пак показанията му да бъдат взети поради, защото отричането му било защитна позиция.-->

 
От пледоариите на тримата прокурори стана ясно и че в огромната си част доказателствата , на които разчита обвиняването, се базират на свидетелски показания и са косвени . Прокурорите обаче отхвърлиха и обявиха, че по делото имало доста СРС-записи, които останали нечути в зала.
 
От своя страна отбраната видя в обвиняването не просто доказателствен недостиг, а цялостна липса на всевъзможни доказателства. Адвокатът на Иванчева – Димитър Марковски, съобщи, че наказателното произвеждане е „ невиждан образец ” за неспазване правата на обвинените. Марковски се усъмни и в достоверността на някои от СРС-тата по делото. Така да вземем за пример по думите му в аудио запис с дата 23 март Петко Дюлгеров и Александър Ваклин разясняват пътен случай с присъединяване на Десислава Иванчева, който в действителност се е случил седмица по-късно – на 31 март.

 Десислава Иванчева БГНЕС
Още преди съвещанието пък двете дами обявиха, че след привършване на делото ще съдят заместител основния прокурор Иван Гешев за клюка. Преди година Гешев, още в качеството си на началник на спецпрокуратурата, бе едно от основните медийни лица около показния арест.
 
В момента по делото не престават да текат пледоариите на отбраната на тримата обвинени. Очаква се присъдата да стане известна в границите на няколко дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР