Арабската лига призова в четвъртък за разполагане на мироопазващи сили

...
Арабската лига призова в четвъртък за разполагане на мироопазващи сили
Коментари Харесай

Арабската лига призовава за мироопазващи сили на ООН в Газа и Западния бряг

Арабската лига прикани в четвъртък за разполагане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Ивицата Газа и окупираните от Израел Западен бряг до момента в който може да се контракти решение за две страни, в изказване, което също приканва Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да дефинира период за този политически развой.

Идеята за разполагане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в израелско-палестинския спор се загатва от време на време от дипломати. Но изказването на Арабската лига наподобява беше първият път, когато групата публично насочи такова искане в писмен документ, съгласно Фархан Хак, представител на Организация на обединените нации.

Малко евентуално е че мироопазващите сили на Организация на обединените нации ще бъдат ситуирани в Газа и на Западния бряг в близко бъдеще, защото изпращането на мироопазващи сили на Организация на обединените нации във всеки спор изисква първо разрешението на Съвета. Силите на Организация на обединените нации, които нормално се сформират от въоръжените сили на м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР