Прокуратурата и КПКОНПИ не трябва да имат правото да подслушват.

...
Прокуратурата и КПКОНПИ не трябва да имат правото да подслушват.
Коментари Харесай

Атанасов: Прокуратурата и КПКОНПИ да нямат право да подслушват

Прокуратурата и КПКОНПИ не би трябвало да имат правото да подслушват. Министърът на финансите би трябвало да има пълномощия да пази страната. С политическа реторика се прави опит да бъде дискредитирано това ръководство, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов по Българска национална телевизия.

Той отхвърли да има български Закон „ Магнитски “, който беше избран от специалистите като „ фашистки “, тъй като нарушава съществени човешки права и европейски полезности. В същото време Атанасов призна въпреки всичко, че има законопроект, по който се работи, само че не подобен.

Според него работата на КПКОНПИ би трябвало да се интензифицира, тъй като тази институция сега не работи. На забележката, че кабинетът „ Петков “ е на власт повече от 6 месеца и не е направила нищо в тази посока, Атанасов сподели:

„ Нали си давате сметка, че с магическа пръчка не могат да се случат нещата. Трябва да бъде признато законодателство в Народно събрание, тъй като това, което сме заварили е неефективно. Трябва да се работи деликатно по такова законодателство, тъй като се засягат човешки права и по-късно те могат да бъдат атакувани “.

Атанасов счита, че тук не е значима бързината, а основаването на законодателство, което да дава отговор на Конституцията и да не нарушава човешките права.

Той се разгласи против това КПКОНПИ да може да употребява специфични разследващи средства, същото се отнася и за прокуратурата.

„ Кое постанова КПКОНПИ да употребява специфични разследващи средства. За мен е забавно, кого те подслушват и за какво. Това пълномощия е обещано на КПКОНПИ, с цел да бъдат обслужвани политически някогашните ръководещи “, сподели Атанасов и акцентира: това пълномощие не би трябвало да съществува.

„ Прокуратурата е част от правосъдната власт, а тя се е трансформирала в специфична работа. Специалните служби са подчинени на изпълнителната власт и подлежат на парламентарен надзор, а прокуратурата – не “, добави той.

Атанасов разяснява и актуализацията на бюджета.

„ Тази седмица чакаме да бъде импортиран Законопроекта за изменение на Закона за държавния бюджет. Една огромна част от средствата ще бъдат ориентирани за посрещане на последствията, които търпи стопанската система поради войната. Ръстът на цените на стоките и горивата е директна последица от войната против Украйна. Държавата би трябвало да се погрижи за обезщетения на българския бизнес и да подкрепи стопанската система. Да, това ще стане малко по-късно през тази година “, съобщи той. Според него би трябвало да бъдат увеличени и пенсиите, тъй като пенсионерите няма по какъв начин да посрещат своите разноски.

Съпредседателят на Демократична България взе отношение и по отношение на несъстоялата се аудиенция на съветския външен министър Сергей Лавров в Сърбия. Тя бе анулирана откакто България отхвърли да позволи полет на неговия аероплан в нашето въздушно пространство.

„ Това са част от ограниченията, които свободният свят постанова на Русия. Те би трябвало да продължат. Мерките се отразяват върху Русия “, сподели Атанасов. Според него има дисбаланс в броя на съветските и българските дипломати. В Русия ние имаме 17 души, а те имат към 150 у нас. Атанасов се разгласи за отстраняването на този дисбаланс, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР