Прокуратурата и икономическа полиция проверяват има ли незаконен добив на

...
Прокуратурата и икономическа полиция проверяват има ли незаконен добив на
Коментари Харесай

Проверяват има ли незаконен добив на инертни материали в коритото на река Чая

Прокуратурата и икономическа полиция ревизират има ли противозаконен рандеман на инертни материали в коритото на река Чая в село Катуница, където се срути подпорна стена и беше оповестено отчасти бедствено състояние. Спешните ремонтни действия на дигата би трябвало да приключат до края на месеца.

Прокурорските инспекции за противозаконен рандеман на инертни материали са по сигнали от кмета и общинския съвет на Садово. Приложени са и фотоси и видеоматерили.
Галина Андреева – представител на Окръжна прокуратура: Не е била открита техника все още на инспекциите, която да прави изкопни или добивни работи на такива материали. В хода на тази инспекция е открито в същото време, че на едно от местата, които се разясняват в сигналите, се складират боклуци, като това става нерегламентирано
Затова е стартирала и втора инспекция - за вероятно закононарушение срещу околната среда.
Александър Крайнянов, против който са сигналите, в телефонен диалог съобщи, че не знае да има нелегално бунище и че неведнъж е проверяван от всички институции. А с офанзивите против него, кметовете натрупали предизборни дивиденти.
В Катуница обаче са безапелационни по отношение на активността му:

Красимир Юруков – кмет на село Катуница: Копае на територия от 100-150 декара, дълбочина 10 метра и загробва всевъзможен тип боклуци, строителни, битови, биологични, да не приказвам, че от няколко лечебни заведения отпадъкът идва тук и всичкото това нещо дава отговор и споделя, че рекултивира почвата.

Течението на реката в региона на скъсаната подпорна стена към този момент е отклонено, работата продължава и дигата би трябвало да бъде възобновена до края на месеца.
 Продължават дейностите по укрепването на подпорната стена на р. Чая Продължават дейностите по укрепването на подпорната стена на р. Чая
Втори ден продължава укрепването на поддалата подпорна стена на река Чая до село Катуница. По предварителни планове спешните действия ще костват над...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР