Прокуратурата и ДАНС са с обща криминална атака срещу КТБ.

...
Прокуратурата и ДАНС са с обща криминална атака срещу КТБ.
Коментари Харесай

Цветан Василев: Прокуратурата и ДАНС са с обща криминална атака срещу КТБ

Прокуратурата и ДАНС са с обща престъпна офанзива против КТБ. Коментарът е на банкера Цветан Василев, който е оповестен на персоналния му уебсайт. В изказването си той още веднъж загатва, че е почтен, за разлика от присъстващите на срещата в президентството, която Василев дефинира като „ махленска седянка ”. По мотив разкритите от президента Румен Радев стенограми от закритата среща през 2014 година, банкерът показва, че на никое място не се загатва името на Делян Пеевски, което три години по-късно продължавало да бъде табу.

Президентът разсекрети и втората стенограма за КТБ
 
В края на предходната седмица президентът Румен Радев разгласява втората част от стенограмата за КТБ. Главният воин във банкрута на банката - Цветан Василев, който от 2014 година живее в Белград, още веднъж пусна изказване в персоналния си уебсайт. В него той дефинира консултациите в президентската институция от 14 юли 2014 година като „ Страшния съд ”.

Президентът разгласява една от стенограмите за КТБ
 
В писмото си Василев написа, че „ всички и най-много опозиционерът по това време Борисов са единомислещи, че става въпрос за престъпна офанзива, подкрепена от истерясалата акция на свинско-кафявите медии. Нито един от тях, обаче, няма смелостта да каже, че фронт на престъпната офанзива са държавното обвиняване и ДАНС. Няма и по какъв начин да стане, откакто главната част от присъстващите са техни „ клиенти “, някои от които явно неотдавна отървали се от злокобната им „ прегръдка “. На други евентуално пък е било дадено да се освободят. С една дума – форумът би трябвало да мете натвореното от прокуратурата и службите поради желанието на клана, олицетворяван от Пеевски, да има това, което е следено от банката и чието придобиване е финансирано от нея. Естествено, обаче, името на Пеевски не се загатва. То и тогава, както и в този момент – 3 години по-късно – е табу ”, прибавя още Цветан Василев.

Плевнелиев: Президентската институция би трябвало да бъде център на салдото
 
Според него " участниците в срещата са гузни, тъй като нямали никакви одити ".
 
В изказването си банкерът удостоверява догатката на президента (2012 -2017) Росен Плевнелиев, че ще осъди страната. Въпросът е, че правосъдното отмъщение би трябвало да доближи до поръчителите и уредниците на офанзивата и плячкосването на активите, както и до изпълнителите.
 
" Голяма част от тях участват на това събиране ", се споделя още в обявата на Василев. По тематиката Борисов се разгласи за разсекретяване на стенограмата за КТБ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР