Прокуратурата е запорирала парични преводи за милиони по разследването на

...
Прокуратурата е запорирала парични преводи за милиони по разследването на
Коментари Харесай

Заради съмнения за злоупотреби: Прокуратурата запорира парични преводи за милиони

Прокуратурата е запорирала парични преводи за милиони по следствието на уеб страницата " Биволъ " и по сигнал на вице премиера Томислав Дончев за злоупотреби с евросредства.

Това заяви основният прокурор в Русе, пред Нова тв, в отговор на въпрос до каква степен е стигнало следствието по сигнала. Проверката е прераснала в досъдебно произвеждане, съобщи Цацаров, само че не посочи против кого се води следствието.

Темата се повдига, защото в последното си предаване Виктория Маринова анонсира изявление на собствен сътрудник с създателите на въпросното следствие.

" В рамките на този сигнал е осъществен и подобаващ разбор. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на нея Софийската градска прокуратура е упражнила пълномощията си по Закона за ограниченията против изпиране на пари. Блокиран е паричен превод в размер на 14 млн. евро ", разясни основният прокурор Сотир Цацаров.

Европейската комисия (ЕК) приема съществено всички съмнения за корист със структурните фондове и следи всички материали, свързани с България. Това съобщи представител на комисията. Той посочи, че към този момент са поискали данни по всички обвинявания от съответните управляващи, свързани със сигнали за публични поръчки в строителството и Европейска комисия ще заяви за тях на ОЛАФ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР