Прокуратурата е повдигнала обвинения и на шестимата задържани при акцията

...
Прокуратурата е повдигнала обвинения и на шестимата задържани при акцията
Коментари Харесай

Цяла фамилия отива на съд за ало измами в Гърция

Прокуратурата е повдигнала обвинявания и на шестимата арестувани при акцията против „ ало мафията “ в Шуменско и Разградско, удостовери представителят на основния прокурор Сийка Милева. На брифинг в Съдебната палата тя даде повече детайлности към разрушената проведена незаконна група, работила най-вече на територията на Гърция и по-конкретно в региона на град Солун.
Схемата им е била добре позната. Потърпевшите са възрастни хора, които по-лесно се поддават на хитрата операция. Така наречените „ въртачи “ в групата са изпълнявали съответна роля. Този, който приказва най-добре гръцки език, по телефона влиза в ролята на привиден служител на реда, а различен – на родственик на жертвата. Най-честният сюжет бил за автомобилна злополука, при която има тежко потърпевшо албанско дете. Така нареченото „ муле “ стои в Гърция и при предаването на парите той ги донася у нас. Помежду си пък те общували на влашки акцент.
При осъществените обиски в дома на обвинените е открита сумата от 7 хиляди евро, за които проверяващите считат, че е една част от последната им машинация, осъществена на 17 януари, при която стара жена от Гърция им предала съвсем 20 хиляди евро. Членовете на групата са живели в скъпи жилища, карали първокласни коли, само че без да имат никакви трудови или други приходи. На всички са назначени данъчни инспекции.
Повече от членовете на незаконната група са били в роднинска връзка, а за ръководителя им прокуратурата има данни, че е забъркан в склоняване към проституция.
Двама от тях пък към този момент са осъждани в южната ни съседка за нелегално прекосяване на държавната граница и безчинство.
От Министерство на вътрешните работи се похвалиха с голям спад в телефонните измами на територията на цялата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР