Прокуратурата е повдигнала ново - трето обвинение, на бизнесмена Пламен

...
Прокуратурата е повдигнала ново - трето обвинение, на бизнесмена Пламен
Коментари Харесай

Пламен Бобоков е с трето обвинение - държал незаконно археологически обекти

Прокуратурата е повдигнала ново - трето обвиняване, на предприемача Пламен Бобоков. То е за държане без регистрация на археологически обекти. Определената му мярка за неотклонение е " подписка ", заяви Ани Александрова - пиар на русенския бизнесмен и брат му Атанас Бобоков, който единствено преди дни беше пуснат против рекордната гаранция от 2 млн. лв..

Разследването против Пламен Бобоков за археологическите предмети се води от Окръжна прокуратура-Русе, където е бил свикан още на 23 ноември, заяви " Правен свят ", като се базира на своя инормация. Той обаче не се е явил, защото адвокатката му Ина Лулчева тогава е била под карантина . Заради това двамата са отишли да се срещнат с обвиняването едвам през днешния ден и обвиняването му е било предявено.

Засега от прокуратурата на оповестяват публично информацията. Знае се обаче, че с изключение на " Монбат ", " Приста Ойл " и обвързваните с тях компании, братята са притежатели и на фондация " Братя Бобокови ", която ръководи частния Нумизматичен музей в Русе.

В известието на пиарката се споделя още, че са в ход " проверки и инспекции в фирмите, заводите, фондацията, офисите и домовете на индустриалците, съпроводени от деен черен пиар с таргет бизнеса и фамилиите им, в обслужващите властта медии ".

" Как ще продължи опитът на " дълбоката страна " у нас да заграби бизнеса на Бобокови като методично тормози, набеждава, клюки и унищожава репутацията и живота на една от дребното български семейства със легален интернационален бизнес, внушителни вложения в промишлеността, безупречна бизнес история и престиж може единствено да гадаем ", приключва известието.

Бизнесменът към този момент заплати 1 млн. лв. гаранция за свободата си по обвиняването, обвързвано с аферата " Боклукгейт " . Пламен Бобоков е обвинен дружно с брат си, някогашния министър зам.-министър на околната среда Красимир Живков и още няколко души за проведена незаконна група за търговия с отпадъци. Според прокуратурата те са депонирали рискови оловни боклуци от компанията " Монбат Рисайклинг " на няколко места из страната, знаейки, че няма по какъв начин да ги обезвредят. През юли бе обявено, че и прокуратурата в Италия проверява братята Бобокови за незаконна търговия с отпадъци.

Освен това Бобоков е упрекнат и за търговия с въздействие поради връзките му с президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узинов. От публикувана преди няколко месеца връзка сред двамата стана ясно, че Бобоков е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия, желал е и разнообразни услуги от Узунов, които не са му били отказвани. Сред най-фрапантните случаи бе този с неподписаното и необявено решение по делото за либийския транспортен съд " БАДР ", което се оказало в Узунов по молба на предприемача, който има бизнес ползи в либийската страна.

Вчера двамата братя Бобокови дадоха изявление пред bTV, в което повториха изказванието си, че депутатът от Движение за права и свободи и медиен притежател Делян Пеевски желае да поеме надзор над бизнеса им и това стои в основата на интензивността на проверяващите против тях. Този път предприемачите обаче нападнаха непосредствено и премиера Бойко Борисов.

" Човекът, който е провел цялата конспирация, този, който всички познават като прелестен артист в последните 10 години ръководство, той е най-малко за 10 Оскара за основна мъжка роля, този човек е Борисов ", съобщи Пламен Бобоков, който призна, че е имал контакти с президента, само че изрично отхвърли в тях да има нещо нелегално или неприемливо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР