Прокуратурата е обявила нов търг за купуването на два електрически

...
Прокуратурата е обявила нов търг за купуването на два електрически
Коментари Харесай

За да има екотранспорт: Прокуратурата пак се опитва да купи електрически автомобили

Прокуратурата е оповестила нов търг за пазаруването на два електрически автомобила. Документите са за публични поръчки преди няколко дни. Това е втори опит на държавното обвиняване да си купи електрически автомобили. Първият търг бе при започване на годината. Процедурата обаче е била прекъсната.

Екологични транспортни средства

Целта на търга е да се обезпечат екологични транспортни средства за потребностите на прокуратурата, написа в документите. Стойността на поръчката е 138 400,00 лева без Данък добавена стойност. В нея се включва и сервизно обслужване. Прокуратурата желае да си купи две коли.

Автомобилите би трябвало да са нови и напълно електрически с най-малко 150 конски сили. Колата би трябвало да може да измине най-малко 350 километра с едно зареждане. Прокуратурата е указала е стремежи цвят – сив или черен металик.

Един път електрически автомобил, повторно електрически автомобил

Неуспешната първа поръчка със същия предмет бе оповестена при започване на януари. Към нея са показали интерес три компании – " Омникар Ауто ", които продават " Рено " и " Дачия ", " Киа България " и " Еуаратек Ауто " ( " Шкода " ).

Прокуратурата обаче не е харесала нито една от офертите. Причината – препоръчаният гаранционен период за батерията. В претекстовете за преустановяване на поръчката е записано, че две от трите компании са предложили гаранция за години или за изминат пробег – да вземем за пример 7 години/150 хиляди км.

Държавното обвиняване обаче упорства единствено за период. В условията към поръчката е заложжено условие за седемгодишна гаранция и сервизно обслужване. Пробег е посочен за автомобила, само че не и за батерията.

Третата компания е отстранена, защото не попълнила част от документите.

За климата

Покупката на електрически автомобили за прокуратурата се финансира посредством Инвестиционната стратегия за климата, излиза наяве от поръчката. Тя се ръководи от Националния поверителен екофонд. По нея планове имат и редица други институции – общини и министерства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР