Прокуратурата е образувала досъдебно производство за престъпление по служба. Властите

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за престъпление по служба. Властите
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява вихрил ли се е Гешев в базите й

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за закононарушение по работа. Властите ревизират по какъв начин някогашният основен прокурор Иван Гешев е употребявал базите й, оповестяват от Дневник.

Настоящият и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов изнесе данни, че Гешев употребява държавна база на прокуратурата в курорта Боровец като персонална. Става дума за известната Регентска вила. Това се случи тъкмо когато кортежа на Гешев бе нападнат с бомба.

Тогава Сарафов дефинира постройката като емблематична от историята на България. Той уточни, че в нея са били снимани подиуми от кино лентата “Тютюн ”.

Тя е благосъстоятелност на прокуратурата и почивна база за всички прокурори, разгласи на конференция през май Сарафов

Тогава той прикани медиите да отидат да погледнат вътре, където по думите му по всяка възможност ще може да бъде забелязан и прословутият мултитемпературен охладител за вино.  Това е специфичен апарат, употребен от сомелиери или заведения. Той беше част от поръчка за съоръжение за предходния държавен парцел, в който Гешев живееше в резиденция “Бояна ” в интервала 2020 – 2021 година

С личния състав на почивната база, назначен на работа със възнаграждение от прокуратурата, основният прокурор се разпореждал като с негови “слуги и прислуга ”, разгласи Сарафов. Той сезира прокуратурата да направи инспекция за това по какъв начин са били употребявани държавните запаси.

“Нито той, нито който и да било различен има нотариален акт за прокуратурата ”, акцентира тогава Сарафов

Още вести четете в категорията България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР