Прокуратурата даде подробности за тежката катастрофа в Добричко, при която

...
Прокуратурата даде подробности за тежката катастрофа в Добричко, при която
Коментари Харесай

Последни новини за семейството от Украйна, загинало в мелето в Добричко

Прокуратурата даде детайлности за тежката злополука в Добричко, при която починаха двама души.

. Ето какво оповестяват от обвиняването:

Окръжна прокуратура – Добрич следи и управлява досъдебно произвеждане по член 343, алинея 4, по отношение на алинея 3, писмен знак „ Б “ от Наказателен кодекс във връзка тежко пътно-транспортно произшествие, при което са починали двама души, съществено е потърпевшо дете и още двама са настанени в болница с заплаха за живота.

Инцидентът е зародил към 13:40 часа на 8 август 2022 година на пътя сред селата Царичино и Кремена, общ. Балчик. В конфликта са взели участие два автомобила с румънска регистрация, пътуващи в посока село Царичино и автомобил с украинска регистрация, движещ се в противоположна посока. Вследствие на случая са починали двама украински жители – мъж на 41 година и жена 31 година, а 8-годишното им дете е настанено в болнично заведение с голям брой хематоми и фрактура на крак. Пострадали са също мъж и жена на 29 години, румънски жители, които са получили разнообразни контузии и са настанени в болница, където лекари се борят за живота им.

Незабавно по случая е формирано досъдебно произвеждане. Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са очевидци на случилото се. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. На всички участници, навършили пълноправие, са взети проби за приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

Работата по изясняване на детайлите към тежкия случай продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Добрич.

Уведомено е Украинското консулство във Варна. На огледа на произшествието е участвал румънски служител на реда, който е оказал подпомагане на българските си сътрудници.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР