Производството на нови коли бележи значителен спад, цените на употребяваните

...
Производството на нови коли бележи значителен спад, цените на употребяваните
Коментари Харесай

Експерт: Цените на новите автомобили ще продължават да растат

Производството на нови коли бележи забележителен спад, цените на използваните коли порастват стремглаво. Ще се възстановява ли скоро автомобилният пазар?
"Цените на новите коли ще не престават да порастват, за колите втора ръка анализатори считат, че до края на годината те би трябвало да се възстановяват и ще спаднат до 9%, само че няма да се върнат на равнищата от времето преди Коронавирус ", това сподели в "Социална мрежа " Борислав Цаков, ръководител на „ Прес-Авто Клуб - България “.
За растежа на цените при новите коли той посочи справедливи аргументи - в пъти по-скъпи първични материали, които се влагат в колата, по-скъпи горива, енергоизточниците, не на последно място и чиповете, които в последно време липсват.
Обяснението за по-скъпите коли втората приложимост е, че все по-малко хора имат опция да си разрешат нова кола и се насочват към използвани коли, а търсенето дефинира и предлагането.
Цаков означи и спад в търсенето на електрическите автомобили.
Според него сме се върнали във времето, когато на колата се гледа като на инвестиция.
Специалистът утвърждава концепцията да се подтиква изчистването на въздуха в огромните градове, само че екостикерите за него са печатница, а определянето на екокатегорията би могло да се случва и в електронен тип, както към този момент са винетките. Освен това Борислав Цаков не е уверен, че колите са най-големият замърсител на въздуха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР