Производствените затруднения в Китай са основната причинаВнедряването на 5G мрежите

...
Производствените затруднения в Китай са основната причинаВнедряването на 5G мрежите
Коментари Харесай

5G ерата се отлага временно заради пандемията

Производствените усложнения в Китай са главната причина

Внедряването на 5G мрежите ще се забави най-малко с една година, считат анализатори
(снимка: CCO Public Domain)

Пандемията COVID-19 продължава да унищожава международната стопанска система. Последиците от ковид пречат на развиването на информационната 5G промишленост и построяването на мрежи от ново потомство, сочи разбор на Изследователския институт по топология (TRI), част от основаната в Тайван компания Trendforce.

„ Избухването на ковид в Китай към този момент подкопава веригата за доставки [на 5G индустрията]. Към днешна дата [китайските доставчици] са възстановили производството единствено на 50-60% ”, съобщи Кели Си, вицепрезидент по проучвания в TRI, по време на скорошна онлайн конференция.
още по тематиката
Именно индустриалните провали в Китай са главната причина за закъснение на процеса на внедряването на 5G мрежи по света, добавя Си, представена от Taipei Times.

Според специалисти, производството на печатни платки и оптични нишки е концентрирано в китайските провинции Гуандун, Дзянсу, Съчуан и Хубей, където се изготвят към 80% от тези артикули. Всички предприятия бяха наранени от ковид и се сблъскаха с липса на доставки на нужните съставни елементи, заради което внедряването на 5G към този момент се забавя.

„ В резултат на това, покритието [на 5G мрежите] ще бъде по-ограничено, което от своя страна ще осуети проектите за закупуване на нови смарт телефони и други информационни устройства ”, означи Си и прибавя, че същинската 5G епоха ще стартира едвам през 2022 година.

Анализаторът не изключва, че забавянето може да бъде по-дълго. В огромна степен времевата рамка за внедряване на 5G ще зависи от развиването на пандемичната обстановка в края на второто тримесечие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР