Производителят на ваксини Covid-19 Moderna обяви днес, че ще открие

...
Производителят на ваксини Covid-19 Moderna обяви днес, че ще открие
Коментари Харесай

Moderna строи първия в Южното полукълбо завод за ваксини

Производителят на ваксини Covid-19 Moderna разгласи през днешния ден, че ще открие цех за произвеждане на mRNA ваксини в австралийския град Мелбърн - първият в южното полукълбо.

Проектът ще бъде основан в един от най-големите австралийски университети - Монаш, и ще създава 100 милиона дози ваксини годишно против Covid-19, грип и други вирусни болести.

Ваксината Spikevax на Moderna е част от нов клас ваксини, създадени по време на пандемията Covid-19, като се употребява авангардна технология, наречена месинджър РНК (mRNA).

Тези ваксини могат да бъдат създадени бързо и употребяват молекула, която да научи организма да разпознава и да се бори с патоген като Covid-19, за разлика от обичайните инжекции, които съдържат дребна част от бактерия или вирус.

Министър-председателят на Австралия Антъни Албанез съобщи през днешния ден, че оборудването е " демонстрация на доверие " в Австралия от страна на колоса в производството на ваксини Moderna.

Мелбърн, където ще бъде ситуирано оборудването на Moderna, беше изправен пред едно от най-дългите блокирания в света, до момента в който управляващите се опитваха да лимитират вируса.

Албанез съобщи, че урокът от пандемията е, че " би трябвало да произвеждаме повече неща тук. Не можем да продължаваме да одобряваме, че е обикновено да сме в края на международните вериги за доставки ".

" В тази част на света, в най-бързо развиващия се район в света в човешката история, имаме опция да проектираме този потенциал и в Индо-Тихоокеанския район ", сподели той.

През последните месеци случаите на Covid-19 внезапно се усилиха в Австралия, откакто рестриктивните мерки бяха разхлабени. През 2022 година вирусът остава третата най-честа причина за гибел в страната./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР