Производителят на изтребители Локхийд Мартин“ се ангажира да съобрази офертата

...
Производителят на изтребители Локхийд Мартин“ се ангажира да съобрази офертата
Коментари Харесай

Производителят на F-16 със специална оферта за България според условията ни

Производителят на изтребители „ Локхийд Мартин “ се ангажира да съобрази офертата си с българските условия за придобиване на нови F-16. Това излиза наяве от писмо на вицепрезидента на аеронотикс къмпани „ Локхийд Мартин “ Ерин Мозли до държавното управление, научи „ Труд ” от дипломатически източници.

Мозли показва, че компанията ще обезпечи оптимални стопански и промишлени изгоди за нашата страна и ще работи с държавните управления на Съединени американски щати и на България за понижаване на разноските за офертата за F-16 в хода на процеса на придобиване на летателните средства.

В писмото се отбелязва, че F-16 оферират високо равнище на гаранция за страните, в които са на въоръжение, доказателство за което е броя от над 4600 изтребителя, доставени до днешна дата.

Уверението, че Съединени американски щати ще съобразят офертата си за F-16 с условията на България, министър-председателят Бойко Борисов получи по-рано тази седмица и от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. Това стана в телефонен диалог по искане на американския общественик във вторник. Тогава Помпео акцентира, че Съединените щати декларират уговорката си да работят дружно с българското държавно управление по установяване на окончателните параметри на евентуална продажба на F-16, тъй че да дават отговор на бюджетните и оперативни условия на България. Едновременно с това се оферират и отлични оперативни качества. Същото акцентира и заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Джон Съливан пред премиера Бойко Борисов по време на срещата сред двамата, която се състоя на 15 декември. Съливан бе на двудневно публично посещаване у нас.

Основен съперник на офертата на Съединени американски щати и „Локхийд Мартин“ за нови изтребители F-16 са Швеция и СААБ с предлагането им за самолети „Gripen“. Повече детайлности за избора на новите изтребители се чакат през днешния ден от Министерството на защитата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР