Производителите наблягат на размера, без да предлагат съдържаниеТелевизорите с 8К

...
Производителите наблягат на размера, без да предлагат съдържаниеТелевизорите с 8К
Коментари Харесай

Отзвук от IFA: 8K телевизорите все още не убеждават

Производителите натъртват на размера, без да оферират наличие

Телевизорите с 8К резолюция към този момент не убеждават, че имат преимущества
(снимка: CC0 Public Domain)

Изложението за потребителска електроника IFA 2023, което завършва през днешния ден в Берлин, ясно сподели, че 8К тв приемниците към момента не са задоволително конкурентни на пазара. Причините за това са няколко.

Много компании, които се стремят да създадат 8К резолюцията налична с стартирането на такива тв приемници, се концентрират на първо място върху размера на екрана. Но в това време не оферират нищо ново за гледане при толкоз висока резолюция.

Междувременно други производители на електроника показаха нови 4K тв приемници и акцентираха на успеваемостта и екологичността – там, където 8K към момента не може да се конкурира.

През март Европейски Съюз вкара правилник, регулиращ потреблението на сила от 8K тв приемниците. Поради разграничителната дарба от 7680х4320 и потреблението на процесори за мащабиране на наличие с по-ниска резолюция, тези тв приемници употребяват доста повече сила от 4К моделите 3840х2160. Според калкулации, 85-инчов 8K тв приемник може да употребява над 169 вата.
още по темата
Въпреки това, производителите на тв приемници са намерили заобиколни решения: до момента в който Европейски Съюз прави оценка потреблението на сила при настройките по дифолт, производителите могат да предложат други настройки, в случай че тв приемникът предизвести потребителя за допустима висока консумация на сила.

Това решение разреши на Samsung да показа новия си 98-инчов тв приемник Neo QLED 8K на IFA, където изпълнителният шеф на компанията за Европа, Бенджамин Браун, похвали превъзходното качество на цветовете, яркостта и размера на тв приемника.

Спадът в прогнозата за доставки на 8K тв приемници, оповестена от Асоциацията за потребителски технологии (CTA), може да изясни предпазливостта на производителите. Ако първичната прогнозата предполагаше доставки на 1,7 милиона 8K тв приемника през 2022 година, то след това тя беше ревизирана до 160 хиляди. Предстои да забележим дали ще се сбъдне прогнозата за продажби на 400 хиляди 8K тв приемника през 2023 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР