Производители на плодове и зеленчуци започват поредица от протестни действия

...
Производители на плодове и зеленчуци започват поредица от протестни действия
Коментари Харесай

Градинарите на протест, недоволни са от подпомагането

Производители на плодове и зеленчуци стартират поредност от протестни дейности против политиката на подкрепяне в земеделието, която съгласно тях ще докара до заличаване на българското произвеждане.

Първият от серията митинги е плануван за през днешния ден на „Дунав мост“.

Размерът на подкрепяне по схемата за обвързана поддръжка разгневи производителите на плодове и зеленчуци, тъй като се оказа, че заплащанията, с изключение на закъснели, са и с 1/4 по-ниски по отношение на предходната година. Градинарите са недоволни и от това, че средствата се разпределят неравномерно сред другите браншове, като разпределението на обвързаната поддръжка е 66:34 в интерес на отглеждането на животни, а при Covid ограниченията – 60 на 40% още веднъж в интерес на животновъдите.

Според градинарите себестойността на плодовете и зеленчуците у нас се е увеличала с 50% по отношение на предходната година и при липса на съответно подкрепяне те работят на загуба, което пък ще докара до дефицит на плодове и зеленчуци.

В отворено писмо производителите желаеха персонална среща с премиера и предизвестиха, че в случай че не ги чуят, са подготвени да блокират основни пътни артерии. Първият митинг е през днешния ден на „Дунав мост“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР