Производители на плодове и зеленчуци ще блокират за два часа

...
Производители на плодове и зеленчуци ще блокират за два часа
Коментари Харесай

Протест затваря пътя Пловдив-Карлово за 2 часа по обед

Производители на плодове и зеленчуци ще блокират за два часа пътя Пловдив – Карлово при разклона за Калояново. Протестът ще се организира от 12 до 14 часа и е вторият от поредицата митинги против политиката на подкрепяне в земеделието. 

Стопаните желаят по-добро подкрепяне от страната. Те са недоволни от ниските ставки по обвързаната с производството поддръжка, както и от забележителното намаляване  на средствата за превъзмогването на последствията от пандемията с ковид. 

Според производителите на плодове и зеленчуци, политиката на страната ще докара до заличаване на българското произвеждане. Плащанията по схемата за обвързана поддръжка освен са закъснели, само че са и с 1/4 по-ниски по отношение на 2021 година, до момента в който себестойността на плодовете и зеленчуците се е увеличала с 50%. За тях различен проблем е неравномерното систематизиране на средствата за отплата от Covid-19 - в интерес на животновъдите.

Първият митинг беше в неделя, когато представители на сектора затвориха за час придвижването в региона на граничния пункт " Дунав мост " при Русе. В случай, че липсва реакция от страна на ръководещите, митингите ще продължат поетапно в цялата страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР