Произвежданата в глобален план електроенергия от въглища, която се смята

...
Произвежданата в глобален план електроенергия от въглища, която се смята
Коментари Харесай

Светът намалява електроенергията от въглища

Произвежданата в световен проект електрическа енергия от въглища, която се счита за един от главните причинители на климатичните промени, се чака да спадне с рекордните 3% през тази година. Това е резултат на първо място от политиката за понижаване на нездравословните излъчвания, водена от развитите страни. Китай и Индия, които разчитат доста на своите въглищни централи, също са съдействали за този резултат.

Този “исторически ” спад ще бъде еднакъв на 300 тераватчаса (TWh), или повече от комбинираното произвеждане на електрическа енергия от въглища на Германия, Испания и Англия предходната година, оповестява уеб сайтът Carbon Brief.

Обратът значително се дължи на „ рекордния спад в развитите страни, в това число Германия, Европейски Съюз като цяло и Южна Корея “.

“Най-голямото понижение се прави в Съединени американски щати, защото няколко огромни електроцентрали на въглища се затварят ”, се прибавя в разбора.

През 2017-2018 година спадът в Съединени американски щати и Европейския съюз беше „ обезщетен от нарастванията другаде, изключително в Китай “, сподели Carbon Brief.

“Тази година обаче спадът в развитите стопански системи се форсира, до момента в който производството на въглища в Индия и Китай внезапно се забавя, което форсира световното понижаване ”.

През последните 35 години има единствено два общи спада на мощността на еленергия от въглища – 148 TWh през 2009 година в резултат на международната финансова рецесия и 217 TWh през 2015 година, когато Китай забави темповете.

В Поднебесната въглищата се употребяват за запълване на празнината сред растежа на чистата сила и възходящото търсене, споделят от Carbon Brief.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР