Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25

...
Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25
Коментари Харесай

На фона на протестите продадоха картина за $25 милиона на търг в Хонконг

Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25 милиона $ на търга за модерно изкуство Sotheby`s в Хонконг предходната седмица. Това е най-скъпата картина на актьора до момента, оповестява Bloomberg.

Акцентът на неделния аукцион за модерно изкуство e бил точно неговото произведение. Картината съставлява малко момиченце, гледащо заплашително с името " Knife Behind Back " ( " Нож зад тила " ). Интересното при нея е, че шестима претенденти са наддавали 10 минути, до момента в който се доближи до тази рекордна сума, която е близо 5 пъти повече от предходния връх на аукциона, подложен по-рано същия ден.
 Снимка 446783
Източник:

Sotheby`s приключва есенната си серия продажби с на 3423 продукта от 20 разнообразни търга, извършени в границите на 5 дни в Конгресно-изложбения център (Hong Kong Convention & Exhibition Centre) в Хонконг за общо 426 милиона $. От аукционната къща регистрират, че са съумели да привлекат ново потомство купувачи -25% от тях са на възраст под 40 години.

Интересен обаче е и методът, по който събитието на Sotheby`s контрастира с хаоса в Хонконг тези дни. Изглежда, че вътре в града богатите харчат милиони за изкуство и хубаво вино, а улиците извън са изпълнени със сълзотворен газ поради множеството митинги.

Това очевидно е новото " обикновено " състояние за Хонконг. Докато стойностите на парцелите и цените на акциите са спадат, 10-те най-богати магнати в мегаполиса към момента имат благосъстояние от порядъка на 197 милиарда $, единствено с 4% по-малко в сравнение с, когато митингите в страната стартираха през юни. Това сочи показателят Bloomberg Billionaires Index.

По време на аукционите в неделя в региона Ван Чай полицията изстреля сълзотворен газ по стачкуващи, които са предизвикали вреди върху околните банкови клонове. Това се оказа един от най-хаотичните уикенди откогато антикитайските митинги са почнали. Част от стачкуващите сковаха огромна част от финансовия хъб, откакто държавното управление наложи възбрана стачкуващите да крият лицата си с маски.

През празниците и уикендите безредиците трансформират елементи от Хонконг в полесражение, провокират земетресения в туристическата промишленост, заплашвайки стопанската система за 360 милиарда $ да се насочи към криза. Най-богатите хора на града обаче наподобяват към момента не са изключително наранени от хаоса.
 Въпреки страховете за растежа: Третата стопанска система в света подвигна основен налог
Въпреки страховете за растежа: Третата стопанска система в света подвигна основен налог

Япония усили с два процентни пункта налога върху продажбите до 10 процента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР