Вероятно си спомняте първите мобилни телефони, които нямаха цветни екрани

...
Вероятно си спомняте първите мобилни телефони, които нямаха цветни екрани
Коментари Харесай

Шефът на OpenAI Сам Алтман:Настоящият модел на ChatGPT е толкова полезен, колкото първите мобилни телефони

Вероятно си спомняте първите мобилни телефони, които нямаха цветни екрани и бяха с бутони? Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман съпостави настоящия модел на изкуствения разсъдък на ChatGPT точно с тях.

" В миг сме на стадия на този ненужен мобилен телефон ", споделя Алтман, представен от Business Insider. Той разяснява още, че компанията би трябвало да продължи с по-големи и по-добри модели на технологията. Използвайки еволюцията на мобилния телефон като паралел, изпълнителният шеф сподели, че OpenAI в последна сметка желае да достави най-новия модел iPhone.

По думите на софтуерният водач, визията за бъдеще съгласно него е такова в което всеки има собствен персонален преподавател, персонализиран медицински помощник - консултант, а учените ще имат дарба да лекуват и да вземат решение екологични проблеми.
 Сам Алтман желае да набере над $5 трилиона за нови чипове. Да, трилиона
Сам Алтман желае да набере над $5 трилиона за нови чипове. Да, трилиона

Изпълнителният шеф на OpenAI желае тотално да промени полупроводниковата промишленост

" Мисля, че можем да повишим стандарта на живот доста, в случай че всеки има достъп до обилие висококачествена информация и тези принадлежности могат да се употребяват за каквото пожелаем ", сподели Алтман.

Според него, макар че доста хора употребяват услугите AI, учените към момента не са съумели да дефинират количествено какъв брой те са подобрили продуктивността им.

OpenAI работи върху идващия си огромен езиков модел с изкуствен интелект - GPT-5, който се чака да бъде по-умен от всеки път, съгласно Алтман. GPT-4 беше пуснат през март 2023 година

Сам Алтман съобщи, че не знае какъв брой време ще отнеме потреблението на огромни езикови модели за решение на най-големите въпроси в науката. Той обаче съобщи, че чака технологията да стане доста по-добра в границите на няколко години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР